Articole

Uleiul cu compoziție chimică similară pielii

 

Jojoba se referă concomitent la două lucruri: la planta din deșert, dar și la extractul presat din semințele sale. Planta de jojoba este originară din Deșertul Sonoran din sudul Arizonei, California, și nord-vestul Mexicului, cultivată în prezent în întreaga lume la climate asemănătoare deșertului.

Extractul de jojoba, cunoscut drept „ulei de jojoba”, este o ceară lichidă. Esterii de ceară lichidă din jojoba sunt foarte apropiați, în lumea plantelor, de sebumul pe care îl produce pielea noastră, făcând jojoba incredibil de compatibilă cu aceasta.

Non-toxic, non-alergenic, fiind presat dintr-o sămânță, nu provoacă nicio formă de comedon, astfel că nu va înfunda porii datorită compatibilității sale cu sebumul. Ceară lichidă cu niveluri foarte scăzute de trigliceride, uleiul de jojoba nu se oxidează cu ușurință, aspect ce îl face remarcabil de stabil la depozitare îndelungată și rezistent la căldură fără nicio pierdere a proprietăților sale, spre deosebire de majoritatea uleiurilor vegetale.

Extras din plantele indigene, din America de Nord, uleiul de jojoba este folosit pentru orice, de la acnee, psoriazis și până la arsuri solare. Deși i se spune ulei, acesta este de fapt un extract botanic compus din esteri de ceară lichidă. 

Lucru foarte important, deoarece dintre toți compușii găsiți în natură, uleiul de jojoba este -din punct de vedere structural și chimic- cel mai asemănător cu sebumul uman, ceea ce înseamnă că imită structura pielii.

De ce funcționează tratamentele cu ulei de jojoba?
Ei bine, similaritatea cu structura pielii noastre îi oferă posibilitatea de a se replica sau dizolva, în funcție de producerea în exces sau subproducerea de sebum. Astfel că echilibrează nivelurile de sebum și ajută la eliminarea acneei.

Beneficiile uleiului de jojoba

Compus din minerale și substanțe nutritive, benefice, uleiul de jojoba funcționează și ca un emolient pentru a calma pielea și pentru a oferi hidratare pe tot parcursul zilei. 

Descoperă în continuare ce alte beneficii mai are acest extract:

Beneficiile uleiului de jojoba sunt variate, de la producția de colagen, la proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Pe lângă proprietățile enumerate anterior, în plus, uleiul jojoba prezintă caracteristici antiseptice, antibacteriene și conține vitamina E.

1. Beneficii pentru piele

Când uleiul de jojoba este aplicat pe piele, transmite un semnal către foliculii de păr și transpirație, care anunță că nu este nevoie de sebum suplimentar, acesta fiind un amestec de lipide produs de glanda sebacee care ajută la hidratarea și protejarea pielii. Reduce riscul de sebum în exces și menține porii curați, ajutând la prevenirea acneei.

Persoanele cu pielea sensibilă sau părul uscat, acnee sau mătreață, pot încorpora uleiul de jojoba în rutina lor zilnică. Mai mult, persoanele care trăiesc cu afecțiuni ale pielii, precum: eczema, se pot ajuta de un asemenea produs cu ulei de jojoba.

Uleiul de jojoba poate ajuta și la ameliorarea simptomelor eczemei și acționează drept o metodă de hidratare pentru persoanele ale căror glande sebacee nu produc sebum în mod normal. Având în vedere proprietățile sale de control al apei, crește gradul de catifelare generală a pielii și contribuie la îmbunătățirea mișcării pielii, prevenind crăpăturile sau lacrimile, care se pot dezvolta la suprafață.

Extractul de Jojoba se găsește într-o varietate de produse de înfrumusețare, precum: cremele hidratante, uleiurile, balsamurile și chiar anumite rujuri.

2. Beneficii pentru păr

S-a demonstrat că uleiul de jojoba ajută la condiționarea părului, un studiu arătând scăderea ratei de pierdere a proteinelor din păr, adăugarea protecției suplimentare și a rezistenței îmbunătățite la rupere, după ce uleiul de jojoba a fost inserat în rutina zilnică de îngrijire a părului. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea strălucirii părului.

Șamponul și produsele de îngrijire folosesc, de asemenea, ulei de jojoba, susținând că proprietățile sale ajută la curățarea și hidratarea părului simultan. S-a dovedit că face părul mai ușor de gestionat și reduce excesul de ulei, datorită caracteristicilor sale asemănătoare sebumului.

La Hadri am integrat uleiul de jojoba în crema pentru ochi -Revital și în serul de noapte 30+ -Revital. Desigur, pentru integrarea uleiului în orice alt produs personalizat, aștept să mă contactezi printr-un email la adriana@hadri.ro.

Te invităm să achiziționezi produsul/ele perfecte pentru tine, de aici, și să te bucuri de surprizele pe care ți le-am pregătit de sărbători!

Cu apreciere,

farmacist Adriana Ghiță și Echipa Hadri.

hadri.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl distribui prietenilor tăi!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *