Articole

Creșterea popularității cosmeticelor naturale

 

Consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de utilizarea substanțelor chimice în produsele de îngrijire personală și de impactul acestora asupra sănătății și mediului înconjurător. Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de produsele care sunt fabricate din ingrediente naturale și organice, fără substanțe chimice nocive. Produsele cosmetice naturale sunt cele care îndeplinesc aceste criterii.

 

Un studiu realizat de Grand View Research a constatat că cererea pentru produse cosmetice naturale este în creștere constantă, iar valoarea pieței acestor produse va crește până la 22,08 miliarde de dolari până în 2025. Această creștere a cererii pentru produsele cosmetice naturale a condus la apariția unui număr mare de branduri noi și a dus la o creștere semnificativă a concurenței în acest domeniu.

Dezvoltarea produselor cosmetice organice

Produsele cosmetice organice sunt cele mai pure și mai sigure opțiuni pentru îngrijirea pielii. Aceste produse sunt fabricate din ingrediente naturale și organice, care sunt cultivate fără utilizarea pesticidelor și a altor substanțe chimice nocive. Studiile arată că utilizarea produselor cosmetice organice poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii, datorită proprietăților lor antiinflamatorii și antioxidante.

Un studiu publicat în revista International Journal of Cosmetic Science a constatat că utilizarea produselor cosmetice organice poate ajuta la reducerea riscului de iritații ale pielii și a altor probleme de piele, comparativ cu produsele convenționale care conțin substanțe chimice dure. De asemenea, acest studiu a constatat că produsele cosmetice organice sunt mai bine tolerate de către pielea sensibilă.

Utilizarea ingredientelor inovatoare

În ultimii ani, industria cosmeticelor naturale a început să utilizeze din ce în ce mai mult ingrediente inovatoare, cum ar fi extractul de ciuperci, uleiurile esențiale rare și alte ingrediente active care sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra pielii. De exemplu, un studiu publicat în revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine a constatat că utilizarea uleiurilor esențiale poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii prin reducerea inflamației și a acneei

 

Industria cosmeticelor naturale a început să utilizeze din ce în ce mai mult ingrediente inovatoare, cum ar fi extractul de ciuperci, uleiurile esențiale rare și alte ingrediente active care sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra pielii. Studiile arată că utilizarea acestor ingrediente poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii prin reducerea inflamației și a acneei.

Un studiu publicat în revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine a constatat că utilizarea uleiurilor esențiale poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii prin reducerea inflamației și a altor probleme de piele. De exemplu, uleiul esențial de tea tree este utilizat pentru tratamentul acneei, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii. Un alt ingredient inovator utilizat în produsele cosmetice naturale este extractul de ciuperci, care este bogat în antioxidanți și protejează pielea împotriva stresului oxidativ și a îmbătrânirii premature.

 

La Hadri ai să găsești mereu cosmetice din ingrediente naturale, certificate organic și formule constant îmbunătățite prin feedback-ul constant pe care îl primim de la clienți și prin comunicarea constantă pe care o avem cu aceștia.

 

Un studiu publicat în revista Journal of Medicinal Food a constatat că extractul de ciuperci poate fi utilizat cu succes în produsele de îngrijire a pielii pentru a îmbunătăți hidratarea și elasticitatea pielii.

Oferirea de opțiuni personalizate pentru îngrijirea pielii

Multe branduri de cosmetice naturale oferă acum opțiuni personalizate pentru îngrijirea pielii, ceea ce permite consumatorilor să-și personalizeze rutina de îngrijire a pielii în funcție de tipul de piele și de preocupările specifice. Aceste opțiuni personalizate includ, de exemplu, alegerea ingredientelor active, texturii și parfumului.

 

Hadri aduce toate aceste inovații și îmbunătățiri pe care le oferă industria, aproape de tine. Un atuu important pe care îl găsești la Hadri este posibilitatea de a-ți personaliza cosmeticele și de a crea împreună cu farmacist Adriana Ghiță produsele perfecte pentru tine. 

 

Un studiu realizat de Grand View Research a constatat că cererea pentru produse personalizate de îngrijire a pielii este în creștere, iar acest lucru a condus la o creștere a dezvoltării de produse personalizate în industria cosmeticelor naturale. Această abordare personalizată oferă beneficii semnificative pentru consumatori, deoarece le permite să aleagă produsele potrivite pentru nevoile lor specifice și să obțină cele mai bune rezultate pentru sănătatea și aspectul pielii lor.

Creșterea importanței sustenabilității și trendul "zero-waste"

O altă tendință importantă în industria cosmeticelor naturale este creșterea importanței sustenabilității. Consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de impactul pe care îl au produsele de îngrijire personală asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra poluării, a emisiilor de carbon și a deșeurilor.

 

Din acest motiv, multe branduri de cosmetice naturale și-au asumat angajamente puternice în ceea ce privește sustenabilitatea, utilizând ambalaje reciclabile și biodegradabile, și utilizând surse durabile de ingrediente. Această tendință spre sustenabilitate a condus la o creștere a utilizării de ingrediente locale și la o dezvoltare a producției locale, ceea ce ajută la reducerea impactului negativ al transportului asupra mediului înconjurător.

Un studiu realizat de Euromonitor International a constatat că consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de produsele cosmetice sustenabile.

 

Încă de la început, am ales să utilizăm ambalaje din sticlă pentru majoritatea produselor, din dorința de a proteja mediul, am ales să utilizăm ambalaje din carton/hârtie, iar pentru clienții care pot ajunge la farmacia Hadri, oferim oportunitatea de a-și reumple sticlele cu gel spumant, cremă, sau alte cosmetice.

 

Industria cosmeticelor naturale se orientează din ce în ce mai mult către o abordare „zero-waste”, prin reducerea deșeurilor și utilizarea ambalajelor reciclabile sau biodegradabile. De exemplu, compania Lush a dezvoltat o gamă de produse cosmetice solide, fără ambalaj, pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Un studiu publicat în jurnalul Environmental Science and Pollution Research a constatat că utilizarea ambalajelor reciclabile poate ajuta la reducerea deșeurilor și la protejarea mediului înconjurător.

 

Te invităm să achiziționezi produsul/ele perfecte pentru tine, de aici, și să te bucuri de o piele la fel de catifelată și sănătoasă precum te știm!

Iar dacă mai ai nevoie de detalii suplimentare sau întrebări despre farmacia Hadri, ne poți contacta la +40723 271276 sau scrie la adresa adriana@hadri.ro.

 

Cu apreciere,

farmacist Adriana Ghiță și Echipa Hadri.

hadri.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl distribui prietenilor tăi!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *