Auzim des despre confuziile tipului de ten. Adesea nu știm care cremă ni se potrivește, sau cum să avem grijă de tenul nostru. Trebuie să știi că indiferent de tenul pe care-l ai, fiecare trebuie să beneficieze de curățare și hidratare zilnică, tipul produselor de îngrijire a fiecărui tip de piele fiind singurul lucru ce diferă în ritual. Tocmai de aceea este important să-ți cunoști tipul tenului, pentru a-l ajuta să treacă peste factorii zilnici de stres, în mod optim.
Înțelegerea eronată a tipului tău de piele are rezultate reale, vizibile, de cele mai multe ori, negative. Spre exemplu, folosirea demachiantelor și exfoliantelor mult prea aspre, fie acestea și recomandate pentru sebum excesiv, poate trimite un semnal pielii tale pentru nevoia de mai mult ulei.
Aplicarea unei creme hidratante, groasă și grea pentru față, poate reda o scădere a producției de sebum, uscând foarte tare tenul. Alocarea timpului potrivit pentru a afla și a înțelege nevoile specifice ale pielii, te va ajuta în alegerea opțiunilor optime cu scopul de echilibru al pielii, rezultând un ten mai sănătos și mai luminos.
Fiecare avem unicitate, chiar și din perspectiva tenului. Cele trei tipuri principale de piele sunt denumite în mod obișnuit drept gras, mixt și uscat. Dar înainte de a începe adevărata analiză, iată cum să știi ce tip de piele ai. Există două moduri de a vă determina cu ușurință tipul de piele, la voi acasă.
Determinarea simplă a tipului de piele
METODA GODE
- Curăță foarte bine fața cu un demachiant ușor și, ulterior, usucă foarte bine tenul. Lasă pielea să respire, adică evită să aplici creme hidratante, seruri sau alte tratamente suplimentare;
- În urma a cca. 30 minute, uită-te foarte atent la obraji, bărbie, nas și frunte -și cântărește din privire- nivelul de lumină pe care pielea ta o reflectă, mai exact cât de mult lucește;
- După ce trec alte 30 minute, evaluează starea pielii tale, verifică dacă se simte uscată, mai ales în momentul în care zâmbești sau faci orice alte expresii faciale. Dacă există tensiune în piele, probabil te va strânge la fiecare gest facial încercat și observi cu ușurință faptul că pielea ta este uscată;
- Ai constatat vreo strălucire vizibilă pe nas, sau pe frunte? Pielea ta este, în mare măsură, un ten mixt. Dacă remarci că obrajii tăi sunt lucioși pe lângă frunte și nas, sunt foarte mari șanse să ai pielea grasă;
METODA FOAIA DE TAMPONARE
Față de cea anterioară, această metodă de a afla tipul tenului este mult mai rapidă, realizând cu ușurință o diferențiere între tipurile de piele grasă și cea uscată.
- Tamponează delicat, cu o foaie absorbantă, diferite zone ale feței;
- Plasează foaia la lumină pentru a determina cât ulei este vizibil;
- Dacă foaia a preluat puțin ulei, spre deloc, cel mai probabil ai o piele uscată;
- Dacă foaia de tamponare dezvăluie ulei din zonele frunții și ale nasului, pielea ta este mixtă;
- În cele din urmă, dacă materialul absorbant este foarte uleios, în mod clar ai o piele grasă;
Așadar, nevoile pielii noastre sunt schimbătoare, fiind foarte important să o îngrijim mereu așa cum se cuvine pentru a funcționa și arăta foarte bine. Nu uita niciodată să faci câte un check-in regulat, pentru a determina dacă sunt necesare ajustări la ritualul tău de îngrijire, pentru a te asigura că ai o piele echilibrată și frumoasă.
Ține minte un lucru foarte important! Să nu crezi niciodată că un test este veridic pentru o perioadă nedeterminată. Verifică tenul regulat pentru a avea grijă, cât mai atent cu putință, ca acesta să fie optim îngrijit!
Te invităm să achiziționezi produsul/ele perfecte pentru tine, de aici, și să te bucuri de o piele la fel de catifelată și sănătoasă precum te știm!
Iar dacă mai ai nevoie de detalii suplimentare, ne poți contacta la +40723 271276 sau scrie la adresa adriana@hadri.ro.
Cu apreciere,
farmacist Adriana Ghiță și Echipa Hadri.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl distribui prietenilor tăi!